Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Paní Kopejtková,

jaké nesmysly máte na mysli? A odkud berete tu jistotu, že matka byla odpovědná a plně při smyslech? Vždyť i otec při dalším stání změnil výpověď a uvedl, že:..."se v den porodu chovala divně, "vyšinutě", nekomunikovala a nepřála si, aby volal záchrannou službu...." Dále uvedl, že lékař se choval k ženě vlídně a že prvně vypovídal jinak, protože "...si chtěl získat u tehdejší partnerky..." A tak se dá pokračovat dále.

Teď Vám to popíšu z pohledu těch zločinců, kteří unášejí děti i s matkami.

Přijedete do bytu, kde (jak se dozvíte), leží už hodinu na zemi dítě, v tratolišti krve, stále spojené s matkou pupečníkem.V bytě je bordel (riziko infekce!) a navíc podle toho usuzujete, jakou schopnost postarat se sámi o sebe, nedej bože o dítě, ti lidé  asi mají. Matka se chová "divně" a vzhledem k prostředí Vás napadne třeba "laktační psychóza" a spousta dalších psch. diagnóz, kterými může být chvíli po porodu její úsudek otupen. A to nemluvím o možné ztrátě krve. (1. část)

1 0
možnosti

A co víc:dítě jeví známky hypotermie, která je pro novorozence obrovským rizikem a je nutno jí okamžitě řešit.

Ostaně: je zajímavé, že z nemocnice neodešla na reverz, ale strpěla třídenní hospitalizaci i s dítětem na novorozencké JIP!! Pročpak asi, když dítě bylo zcela zdravé?!! Jaké další indicie ještě potřebujete abyste pochopila, že něco nebylo v pořádku?!

Ale co by se stalo, kdyby dítě zůstalo doma a zemřelo tam za 2 hodiny, nebo později v nemocnici na nějakou komplikaci? A matka by tvrdila, že měla poporodní šok a nebyla schopna rozpoznat nebezpečí? To by byla diskuze plna chytráků, kteří by psali, že lékař měl předjímat tuto možnost a matku "přesvědčit" k vyšetření.... atd.

Byla by v tomto případě odpovědna matka? Obávám se, že ne! Ale i kdyby ano, máme rezignovat na ochranu dětí jako takovou? Vždyť odpovědni jsou rodiče?

Není lepší následkům předcházet? (2.část)

1 0
možnosti

Vážený pane doktore, jak jste přišel na to, že ten porod byl problemtaický? To jen proto, že proběhl doma? A jak jste přišel na ty ostatní nesmysly? Prostě paní nebyla poslušnou a tupou ovcí, proto si asi zaslouží lékařskou kritiku. Udělala pro své dítě víc, než by pro něj udělalo deset nemocnic najednou! Jistě ta paní není nesvéprávné hovádko a jsem si jista, že byla-li by rizikovou rodičkou, tak doma rodit nebude. I když tedy nevím, zda to bylo plánované nebo ne, ale to, jak jste to podal, to je katastrofa. Jsem ráda, že tu je i celkem dost lidí, kteří narozdíl od vás umí přemýšlet. Změňte své chování v práci, jestli jste porodník... to udělejte jako první, než se do někoho pustíte!

1 6
možnosti

Paní není určitě ovce, to adjektivum je ovšem trefné. Záchranná služba není servis na zavolanou. Pokud nechtěla, aby o děcku rozhodoval lékař, neměla ho volat. Porod byl problematický, protože byl překotný, což tvrdila matka, která ovšem lhala. Nechápu soud, že dává za pravdu USVĚDČENÉ LHÁŘCE. Podle mého by měla naopak být stíhána za křivou výpověď.

2 0
možnosti
Foto

kdaž jsem si přečetl že jste z této nemocnice, tak jsem si vzpomněl, že po pádu z motorky k vám převezla sanitka jednoho známého. Ten když viděl kam se dostal, tak chtěl převézt do jiné a když saniťáci nechtěli, tak vyrazil na šalinu, že tam dojede sám. Tím je přesvědčil. To moc reklamu této nemocnici nedělá.

1 2
možnosti

No, měli ho vyhodit do příkopy. Úrazovka je na špici traumatologie, osobo.

1 0
možnosti

Nebudu se přít o to, jestli soud rozhodl správně - nejsem ani právník ani lékař. Jen mě trochu zarazily dvě věci - vlčí instinkt a popis situace v bytě po příjezdu policie. 

Můžete mi, prosím, vysvětlit, jak přesně jste to s tím "vlčím instinktem" myslel? Jste přesvědčen, že matka po porodu dítěte je jen zvířetem, smýkaným hormony a pudy, proto naprosto postrádá kvalifikaci k péči o dítě?

A ten popis - jste lékař, popište, prosím, jak běžně (tedy v nemocnici) vypadá žena po porodu. Nebo Vám vadí spící dítě? Je nehygienické? A zavření psi v jiné místnosti? 

Nechci Vás napadat, jen mě Váš blog překvapil. Za reakci děkuji.

4 4
možnosti

Popis byl poněkud nešťastný, ale myslím, že většina matek, kdyby rodila doma, volila by raději převoz do nemocnice, protože co kdyby....došlo snad k újmě oné rodící dámy?Myslím, že k soudu to dávat tedy nemusela.Myslím, že sama po porodu bych nedokázala zhodnotit, jestli mé dítě i já nejsme  v ohrožení. Osobně jsem byla ráda, že se o nás postarali a to jsem neměla nijak dramatický porod-prostě se paní zahojilaRv

7 1
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1152x
Prof. MUDr. Miloš Janeček, CSc. je český lékař, ortoped - traumatolog, profesor v oboru chirurgie.

Vystudoval Lékařskou fakultu v Brně. Pracoval jako přednosta kliniky Traumatologie Lékařské fakulty Masarykovy Univerzity, ředitel Úrazové nemocnice Brno či jednatel Nemocnice Boskovice.

V roce 2008 byl zvolen do Senátu Parlamentu ČR, kde se stal předsedou Výboru pro zdravotnictví a sociální politiku. Sledoval zejména zákony týkající se zdravotnictví a školství.

Je ženatý, má dvě dospělé děti.

 

Seznam rubrik