Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Vážený pane doktore, jak jste přišel na to, že ten porod byl problemtaický? To jen proto, že proběhl doma? A jak jste přišel na ty ostatní nesmysly? Prostě paní nebyla poslušnou a tupou ovcí, proto si asi zaslouží lékařskou kritiku. Udělala pro své dítě víc, než by pro něj udělalo deset nemocnic najednou! Jistě ta paní není nesvéprávné hovádko a jsem si jista, že byla-li by rizikovou rodičkou, tak doma rodit nebude. I když tedy nevím, zda to bylo plánované nebo ne, ale to, jak jste to podal, to je katastrofa. Jsem ráda, že tu je i celkem dost lidí, kteří narozdíl od vás umí přemýšlet. Změňte své chování v práci, jestli jste porodník... to udělejte jako první, než se do někoho pustíte!

1 6
možnosti
PO

Paní není určitě ovce, to adjektivum je ovšem trefné. Záchranná služba není servis na zavolanou. Pokud nechtěla, aby o děcku rozhodoval lékař, neměla ho volat. Porod byl problematický, protože byl překotný, což tvrdila matka, která ovšem lhala. Nechápu soud, že dává za pravdu USVĚDČENÉ LHÁŘCE. Podle mého by měla naopak být stíhána za křivou výpověď.

2 0
možnosti
Foto

Vážená paní Kopejtková,

přijde mi veskrze podivné že argumentujete tím že lékaři zainteresovaní v případu nepřemýšlí, přitom však sama ať už záměrně nebo z neznalosti ignorujete fakta.

Nemám nic proti porodu doma, pokud matka není rizikovou rodičkou a rozhodne se tak ze své vlastní vůle, ale je třeba udělat nějaké prostředí pro příchod dítěte nemyslíte? Absence porodní asistentky, která se mohla o zajištění zdraví novorozence v klidu postarat je jen špičkou ledovce.

Nevím z jakého důvodu usuzujete že lékaři nepřemýšleli, podle mého použili ten nejzdravější rozum, který měli. Porod na podlaze je, a to nemůžete popřít, velmi nestandardní. Připočteme-li, že novorozenec ležel 3/4 hodiny na podlaze společně s placentou bez jakéhokoli ošetření, pak je to podle mě život ohrožující stav a lékař zvolil jediné správné řešení a to transport k dalšímu ošetření a vyšetření.

pokračování v dalším příspěvku... (část 1 ze 2)

1 0
možnosti
Foto

pokračování z předchozího příspěvku (část 2 ze 2)

Teď od faktů k mému osobnímu názoru:

Matka si v tuto chvíli nemá na co stěžovat, zachránili jí dítě. Jediné za co by mohla lékaře žalovat by bylo pár facek které ji měl dát... On to však neudělal a jako profesionál jí zachránil dítě. Nechápu tu drzost matky dávat to k soudu a blbost soudce, který přiřkl lékařům záchranné služby vinu.

Jediný kdo by měl jít k soudu jsou rodiče dítěte za pokus o vraždu novorozence. Kdyby lékař ZZS nereagoval jak reagoval, smrtí dítěte by to zcela jistě skončilo...

Pro mne byl zasahující lékař muž na svém místě a snad má dnes již větší klid...

1 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1152x
Prof. MUDr. Miloš Janeček, CSc. je český lékař, ortoped - traumatolog, profesor v oboru chirurgie.

Vystudoval Lékařskou fakultu v Brně. Pracoval jako přednosta kliniky Traumatologie Lékařské fakulty Masarykovy Univerzity, ředitel Úrazové nemocnice Brno či jednatel Nemocnice Boskovice.

V roce 2008 byl zvolen do Senátu Parlamentu ČR, kde se stal předsedou Výboru pro zdravotnictví a sociální politiku. Sledoval zejména zákony týkající se zdravotnictví a školství.

Je ženatý, má dvě dospělé děti.

 

Seznam rubrik