Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Pan doktor Rath sedí ve vazbě hlavně proto že má dost času na psaní návrhů zákonu a na svobodě by se zbytečně rozptyloval.

0 3
možnosti
Foto

Režim si nemůže dovolit dr.Ratha propustit - účastnil by se jednání Sněmovny, tam mluvil a ano, i hlasoval !

3 1
možnosti
FL

"Jeho český protějšek si myslí, že bývalý hejtman by se svým obličejem hravě překročil nejen zelený pás

na Šumavě, ale i hraniční přechod Lanžhot – Brodské, nenávratně zanechalv za sebou nejen

manželku a milenku, ale i oba dospívající syny. Soud neobměkčila ani nabídka poslance

parlamentu, olympijského vítěze Šlégra, který se chtěl za Ratha zaručit." (dál už jsme nečetl)

Proč by nepřekročil, když nemáme střežené hranice ani na letištích není kontrola pro propuštěné na kauci? Manželka se za ním může přestěhovat na Bahamy, nebo se syny dojíždět, případně si najde zase jinou. Co znamená , že Šlégr se zaručí? To jeko že si to případně odsedí místo Ratha (podobně jako je to s ručitelem u úvěru)? V čem spočívá ta záruka?

4 3
možnosti
PD

Ne, Jiří Šlégr by se přejmenoval na Reno Rheins, osedlal čopr, nabil brokovnici a Dejva Čudlu by přivlekl k soudu v klepetech.

3 3
možnosti
JL

Na svůj proces čeká už skoro rok a nevypadá to zatím, že by se ho v dohledné době dočkal. Víte ve vazbě se v první fázi nečeká na soudní proces, ale probíhá tam vyšetřování. Vzhledem k tomu, že se jedná o velmi složitou hospodářskou věc, navíc s několika pokračujícími skutky, bych řekl, že vyšetřování proběhlo velmi rychle. Že vyšetřování proběhlo naznačují údaje z otevřených zdrojů, které hovoří o tom, že obvinění (včetně Ratha) studují spis, přitom si tak trošku stěžují, že jim bylo dáno málo času na prostudování toho spisu. Po prostudování spisu má obhajoba právo přednést návrhy na doplnění vyšetřování (což předpokládám udělá). Pokud ty návrhy budou zamítnuty (což je běžný systém), tak bude spis předán na státní zastupitelství s návrhem na podání obžaloby. Nějakou dobu to trvat bude, ale vzhledem k tomu, že dozorující státní zástupce o provedených úkonech je zpraven a zná jejich výsledky, tak bych předpokládal, že zhruba do měsíce státní zástupce vyhotoví obžalobu. No a pak je na příslušném soudci, kdy nařídí hlavní líčení (určitě soudce bude muset ten spis nejdříve pořádně nastudovat).

4 5
možnosti
SN

:-)  Souhlas! V únoru měl proběhnout soud. Zítra je poslední den a ticho po pěšině. Obžaloba má zřejmě značné problémy. Prostě Rath musel být odstraněn. Měl příliš prořízlá ústa. Že se moc neliší od ostatních politiků, je vedlejší. Známe horší, ale ti drží lajnu a ssají a dělají všechno pro to, ať to ještě chvíli vydrží. Sledovali jsme boj o akcie na doručitele. Suchánek a Šťastný jdou nejraději ke kořenům ODS. Že to mají jenom tři země na světě, včetně nás, to je pro ně normální! JSem zvědav na soud a Rathovi držím všechny palce, protože se znelíbil a nasadily se všechny páky aby zmizel z veřejnosti. Podařilo se! R^R^R^

5 3
možnosti
JL

Že měl v únoru proběhnout soud jste slyšel v mlíkárně?

4 5
možnosti
PD

"Na svůj proces čeká už skoro rok a nevypadá to zatím, že by se ho v dohledné době dočkal."

Je to asi týden, co si D. Rath stěžoval, že obvinění studuje teprve dvanáctý den a je mu to známo. Za sebe dodávám, že seznámení s obviněním je posledním krokem před soudním líčením.

"Jihoafrický soudce vyvodil, že Pistorius je natolik známý, že se nikde neschová."

No to se neschová, jak se schová beznohý člověk běhající na hokejkách? Jeho tvář je známá po celém světě, Davida Čudlu Ratha západně od Aše nikdo nezná. Navíc má domácí vězení, tj. v jeho případě ve střeženém komplexu. Pochybuji, že by Pistorius vzal roha do nějakého johannesburgského ghetta plného přísušníků kmene Zulu.

"V tomto kontextu mi jejich soudnictví přijde docela evropské, zatím to naše tak trochu

africky-šamanské. Jistě, soudnictví v JAR vychází z britského vzoru efektivních a minimalistických soudů." Asi proto, že máme kontinentální právo (jako Němci, Francouzi, Belgičané, Italové) a ne anglosasské právo (jako Angličané, Američané, Kanaďané, Australané). Každý právní systém má své výhody a své nevýhody. "Ani dvacet let fungování justice ve svobodných poměrech nezkrátilo příliš průměrnou dobu čekání na proces." Očividně, s prominutím, kecáte. Před 15 lety jste mohl být rád, když u komplikovaného trestního případu bylo nařízeno soudní líčení už po roce. Senátor a mluvíte o něčem, čemu nerozumíte. Hergot, mohl bych si u Vás v nemocnici říznout nějaký ten slepák? Mám jen VŠE a nedodělaná práva ... tak co, asi ne, že?

5 5
možnosti
PD

4. řádek - ... a je mu to málo. (nikoliv známo)

2 3
možnosti
MS

Možná by nebylo od věci, kdyby Pistoriusovi sebrali všechny jeho protézy. To byla pojistka proti útěku !:-)

0 4
možnosti
PN

P47e17t78r 25N22ě24m91e39c

27. 2. 2013 13:00

A kdyz uz se stihani protahuje moc, tak da president temto stihanym "amnestii" a je za to oznacovan za vlastizradce

3 2
možnosti
PD

pletete si hrušky a jablka.

1 4
možnosti
JP

Jaká snaha byla dostat nnějakého P. za mříže, to nevím, ba mne to ani nezajímá. Ale snaha dostat MUDr. Ratha do tepláků byla enormní. Pokud někdo nahoře něco moc chce a má k tomu i z našich daní placený štáb odborníků, kteří mají přístup k tomu, co potřebují, tak se to i povede ;-D

4 5
možnosti
Foto

Tomu nevěřím. Takový komplot by byl příliš složitý a určitě by to někdo vyžvanil. Jakákoli akce, při které je víc než jedna osoba zde nevyhnutelně hrozí vyžvaněním.

Ale abych hovořil vážně. Pistorius nemá koho co ovlivňovat, ani nemůže pokračovat v trestné činnosti. Takové zametání stop by samozřejmě trestné bylo.

4 3
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1152x
Prof. MUDr. Miloš Janeček, CSc. je český lékař, ortoped - traumatolog, profesor v oboru chirurgie.

Vystudoval Lékařskou fakultu v Brně. Pracoval jako přednosta kliniky Traumatologie Lékařské fakulty Masarykovy Univerzity, ředitel Úrazové nemocnice Brno či jednatel Nemocnice Boskovice.

V roce 2008 byl zvolen do Senátu Parlamentu ČR, kde se stal předsedou Výboru pro zdravotnictví a sociální politiku. Sledoval zejména zákony týkající se zdravotnictví a školství.

Je ženatý, má dvě dospělé děti.

 

Seznam rubrik