Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Děkuji za obšírnou odpověď. Nechci se pouštět do debat o domácích porodech, protože sema jsem rodila dvakrát v porodnici, tudíž mi chybí potřebná erudice a osobní zkušenost. Nicméně - právě fakt, že se porod v nemocničním prostředí stal sterilním aktem, ke kterému jsou potřeba roušky a pláště a odpovědnost je tak nějak automaticky přenášena z rodící ženy na lékaře, je důvod, proč jistá část žen nemocnici jako místo svého porodu odmítá. Přirozený porod není choroba ani diagnóza a bylo by jistě fajn, kdyby se české porodnictví ubíralo spíš cestou podpory rodičky a eliminace zásahů do porodního procesu.

1 0
možnosti

K těm vlčím instinktům - není lepší nechat na ženě a jejích pudech váhu péče o vlastní dítě? Pořád mám pocit, že na rodičku nahlížíte jako na nesvéprávné stvoření, ze kterého je potřeba dítě rychle "vyndat" a pak ho před nesterilní matkou bránit vlastním tělem, protože je přece úplně "mimo" a k péči o dvé dítě nemá dostečnou kvalifikaci.

Co udělá s psychikou tříletého dítěte policejní hlídka, odvážející jeho matku i s novým sourozencem neznámo kam? Ten křik a krev je záležitost maximálně třičtvrtěhodinová, přičemž samotný porod trvá několik hodin  během té doby dítě jistě nestrádá a není stresováno (nemá být čím) a v poslední fázi může odejít za těmi zavřenými pejsky. Třeba:-).

1 0
možnosti

To máte těžké, pane doktore. Hromada matek lačnících po "přirozeném" porodu doma v kruhu rodiny Vám stejně bude oponovat a nepochopí. Ještěže je většina těch, které neexperimentují:-)

1 1
možnosti

J41a82n 81K58o74m46á90r27e91k

23. 11. 2012 8:27

příšerná blbost!!!!!!

0 4
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1152x
Prof. MUDr. Miloš Janeček, CSc. je český lékař, ortoped - traumatolog, profesor v oboru chirurgie.

Vystudoval Lékařskou fakultu v Brně. Pracoval jako přednosta kliniky Traumatologie Lékařské fakulty Masarykovy Univerzity, ředitel Úrazové nemocnice Brno či jednatel Nemocnice Boskovice.

V roce 2008 byl zvolen do Senátu Parlamentu ČR, kde se stal předsedou Výboru pro zdravotnictví a sociální politiku. Sledoval zejména zákony týkající se zdravotnictví a školství.

Je ženatý, má dvě dospělé děti.

 

Seznam rubrik